Veganmat – en växande trend

De senaste åren har mitt intresse och engagemang för vad jag har stoppat i mig växt kraftigt. Jag har insett hur det jag äter påverkar både mig och miljön på ett ohållbart sätt. Och det är kul att se att det är många som hakat på det gående tåget och intresserar sig mer för både hälsa och miljö. Det behövs verkligen då våra kostvanor är ett stort problem som påverkar hela världen. Jag ska inte gå in mer på miljöbiten men det är värd att nämna för det krävs att medvetenheten sprids. Hur som helst – jag har börjat tänka allt mer på maten jag stoppar i mig. Jag äter nu mindre kött och äter några gånger i veckan helt veganska rätter. Det är en för stor omställning att helt och hållet lägga om kosten över en dag. Därför började jag att en middag i veckan äta vegetariskt för att sedan utveckla och nu alltid ha det i åtanke. Och när jag äter kött, så äter jag inte lika mycket och drygar ut färsen med rivna morötter och bönor till exempel. Det är på kartan att vara vegan och vegetarian idag, om inte helt och håller så åtminstone till viss del. Utbudet på restauranger växer likaså, det finns flera alternativ här i Gävle. Gävle Veganhandel är ett företag som erbjuder bra råvaror för privat och kommersiellt bruk. Jag brukar vända mig till Gävle Veganhandel för fräscha, veganska råvaror. Jag har alltid blivit nöjd med deras utbud och produkter, det är flera soppor och grytor som har lagats tack vare dem. De har till och med blivit omtalade bland vänner och familj.